Festivalul Păstrăvului Făgărășean, ediția IV

Actualizare 29/08/2018 – Din motive tehnice legate de finantarea de la Primaria Fagaras, festivalul va avea loc in data de 14 OCTOMBRIE 2017.

Vă anunțăm că Festivalul Păstrăvului Făgărășean a ajuns la ediția a 4-a și vă avea loc în data de 16 septembrie 201714 Octombrie 2017.

Se anunţă din nou distracţie în Făgăraş! Cea de-a patra ediţie a „Festivalului Păstrăvului Făgărăşean“ va avea loc toamna aceasta, mai exact sâmbătă, 16 septembrie 2017. Şi pentru ca acest festival să fie o reuşită, au început deja pregătirile. Evenimentul se va desfăşura la porţile Cetăţii Făgăraş, mai ales că unul din simbolurile heraldice ale Făgăraşului medieval sunt cei doi peşti care se găsesc pe sigiliile vechi ale urbei.

Cei care vor participa la cea de-a patra ediţie a „Festivalului Păstrăvului Făgăraşean” vor avea parte de multe surprize culinare, artistice și sportive. Concursurile culinare vor pune în fața dumneavoastră aspiranți la titlul de maeștri bucătari care vor face ca o mulțime de rețete pe bază de pește să fie puse în practică, producătorii tradiționali vor prezenta pe toată durata festivalului produse unice, scena amplasată în fața Cetății din Făgăraș va trepida sub pașii de joc ai artiștilor care vor face atmosferă, lacul din jurul Cetății Făgăraș va fi gazda celui mai inedit concurs de pescuit.

Toate aceste ingrediente vor face ca ediția a patra a “Festivalului Păstrăvului Făgărășean” să fie un succes la fel ca precedentele și mai mult decât atât, iar mulțimea prezentă să fie ca de fiecare dată fericită!

 

Ora 09:00 – Start concurs de pescuit

Ora 11:00 – Ecologizarea Lacului Cetății

  • Participă elevi voluntari, care curăță suprafața cuprinsă între zidurile Cetății Făgăraș și Lacul Cetății. Acțiunea are ca spot educația ecologică a copiilor din Făgăraș.

Ora 13:00 –Start concurs gastronomic cu ingrediente sprecifice Țării Făgărașului– pește, cartofi și ceapă roșie. Acțiunea are ca scop implicarea elevolor făgărășeni de la liceele de profil în activități culinare.

Ora 14.30- Degustare produse preparate după rețete cu pește

Ora 16:00 – Parada portului popular ( traseu – aleea spre Cetate- scenă)

Ora 16.30 – Program folcloric –ansambluri folclorice din Țara Făgărașului, interpreți de muzică populară din Țara Făgărașului și din Transilvania – intercalat cu premiere concursuri !

  • Se acordă trei premii pe fiecare secțiune, locul 1, 2 și 3
  • Marele premiu ,, Păstrăvul Făgărășean” se acordă pentru cel mai deosebit moment al festivalului.

Pe tot parcursul zilei de festival va fi târg de produse meșteșugărești, iar bucătarii profesioniști vor face demonstrații de gătit produse din rețete cu pește.

Invitație- Festivalul Pastravului 2017, editia a patra